Nieuws
Tijdelijke EU-wetgeving tegen online kindermisbruik
De EU voert tijdelijke wetgeving in om het opsporen en melden van online kindermisbruik legaal te maken. Dit was per 20 december 2020 illegaal geworden door de inwerkingtreding van nieuwe privacyregelgeving. Online platforms kunnen nu toch ingrijpen bij verdenking van kindermisbruik.
Lees meer
Oranje Huis-aanpak werkt goed
De Oranje Huis-aanpak werkt goed. Dat blijkt uit het onderzoek 'In de Lift', dat het Verwey-Jonker Instituut deed naar deze opvangvoorziening van de Blijf Groep.
Lees meer
Ruim 600 miljoen euro extra voor jeugdzorg
Het kabinet stelt dit jaar 613 miljoen euro beschikbaar aan gemeenten voor het oplossen van de acute problematiek in de jeugdzorg. Die afspraak hebben het kabinet en de VNG gemaakt.
Lees meer
Verdachten voortaan verplicht aanwezig in rechtszaal
Slachtoffers of nabestaanden moeten de kans hebben om een verdachte te vertellen wat het misdrijf bij hen heeft aangericht. Verdachten van ernstige zeden- en geweldsmisdrijven moeten daarom verplicht aanwezig zijn op de zitting en bij de uitspraak in hun strafzaak.
Lees meer
Vijf organisaties willen doorbraak bij complexe jeugdproblematiek
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, de Kinderombudsman, de Nationale Ombudsman, de Nederlandse Zorgautoriteit en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving maken zich grote zorgen over complexe jeugdzorg. Onder de noemer 'Samen verder', hebben zij de handen ineengeslagen.
Lees meer
Informatiepunt opgericht voor slachtoffers van geweld in jeugdzorg
Volwassenen die als kind geweld in de jeugdzorg hebben meegemaakt, hun naasten en hulpverleners kunnen sinds kort informatie en verwijzingen naar hulpbronnen vinden op geweldindejeugdzorginfo.nl. De website is onderdeel van het Centraal Informatie- en Expertisepunt voor slachtoffers van geweld in de jeugdzorg.
Lees meer
Kijk voor meer nieuws op www.huiselijkgeweld.nl