Aftrap Regionale route 2021 Geweld hoort nergens thuis
Op 17 juni tijdens de Dag van Zorg en Veiligheid is de officiële aftrap van de regionale route 2021 van het Programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT). Een speciaal programmaonderdeel voor de regionaal projectleiders en andere betrokkenen bij het programma GHNT markeert deze start.
Annemarie Penn te Strake, ambassadeur van het programma en burgemeester van Maastricht, is hierbij aanwezig.
Aftrap Regionale route 2021
In het speciale programma, tijdens de Dag van Zorg en Veiligheid, spreken Annemarie Penn, regionaal projectleiders, landelijk betrokken wethouders en Jan Dirk Sprokkereef, directeur van het programma GHNT over het doel van de regionale route naar 2021. Welke onderwerpen zijn in 2019 door de regio’s geselecteerd voor de eerste etappe van de route en welk bestuurlijk overleg is er nodig om de route naar 2021 succesvol te kunnen bewandelen?
Routeplanner
De officiële start van de regionale route naar 2021 begint met een stand-up blog van Merel Steinweg, die de route naar 2021 gaat volgen en als een rode draad met regelmaat verslag doet met een blog als ‘routeplanner’ op het Platform GHNT. Dat kunnen regionale en landelijke waarnemingen en/of belevenissen zijn die zij uit gesprekken op en langs de route naar 2021 ophaalt en deelt, zodat iedereen reistips en wegwijzers voor onderweg krijgt.
Belang van monitoring
Het programma onderdeel GHNT sluit af met een presentatie van de dummy monitor door Peter van Lieshout, voorzitter van de onderzoekscommissie. Peter zal kort het proces van de totstandkoming van de monitor schetsen, maar vooral stil staan bij de gekozen indicatoren. Monitoring is belangrijk, met name omdat dit zich niet beperkt tot de duur van het programma GHNT. Ook daarna wordt de effectiviteit van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in de volle breedte periodiek gemeten.
Een boeiend programma waar regionaal projectleiders, contactpersonen centrumgemeenten en andere betrokkenen bij het programma GHNT als speciale gasten welkom zijn. In de wandelgangén kun je met alle betrokkenen spreken en direct antwoorden krijgen op vragen die je altijd al wilde stellen.
Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met GHNT via e-mail: info@geweldnergensthuis.nl.